Des de 1940 hem estat processant anxoves, salant el millor peix (anxova) i preparant filets semiconservats, en oli d'oliva o marinats en vinagre. Seleccionem acuradament les matèries primeres utilitzant els mètodes i coneixements tradicionals que es transmeten de generació en generació, ja que van començar els segles VI i V aC, amb l'arribada dels grecs i fenicis d'Empúries, integrats al terme municipal de l'Escala, a la Costa Brava.

Aquesta tècnica de conservació mil·lenària, que permet consumir captures d'estiu de peix fresc durant tot l'any, va ser seguida més tard per la civilització romana.

Actualment, Anxoves de l'Escala SA continua amb la mateixa tradició i les nostres ‘ Dones anxoveres' són responsables d'aquest procés artesanal

MODERNES INSTAL·LACIONS

El petit obrador des del qual vam començar la nostra activitat fa més de 75 anys ha estat substituït per una nau moderna i equipada amb la última tecnologia per donar resposta a una producció que continua sent artesanal i de màxima qualitat però que ha crescut notablement en la seva demanda.

Les noves instal·lacions compten amb sales de manipulació, transformació i envasat del producte a més de cambres frigorífiques que conserven el peix en condicions òptimes. També permeten garantir el compliment estricte de la totalitat de normes sanitàries nacionals i internacionals.

EL NOSTRE VALOR DIFERENCIAL

Anxoves de l'Escala S.A. utilitza només l'espècie 'Anxova europea', Engraulis Encrasicolus, aprovada en tots els controls europeus de seguretat nutricional, a diferència de les anxoves procedents d'altres latituds.

Anxoves de l'Escala S.A. està certificada per CCPAE (Consell Català de Producció d'Aliments Orgànics). Utilitzem peix fresc, sal marina natural sense additius en el procés de la sal i oli d'oliva verge extra orgànic de proveïdors degudament certificats


CERTIFICATS

PROCÉS D'ELABORACIÓ

  • Compra d'anxoves
  • Arribada al magatzem
  • Encapçalats i salats
  • Maduració i canvis de sal
  • Neteja d'anxoves
  • Preparació de filets
  • Embalatge
  • Ruta abans de l'etiqueta
  • Etiquetatge

VEURE PROCÉS

LES DONES ANXOVERES

Les dones de l’Escala han estat des dels nostres orígens les encarregades d’esganyar les anxoves, d’assaonar-les, de col·locar-les curosament als bidons, de filetejar-les i d’acondicionar-les una a una en el seu envàs de manera especial.

Aquest mètode tradicional, creat per dones nascudes a la vila, s’ha perllongat al llarg dels anys passant de mares a filles i es caracteritza per una gran delicadesa i un saber fer que manté intacte el procés des de la primera generació d’anxoveres.

EL SECRET DEL MESTRE ANXOVER

La tasca dels nostres mestres anxovers és fonamental per garantir els paràmetres d’excel·lència, textura i sabor que defineixen la nostra anxova.
Seguint el procediment desenvolupat per l’experiència adquirida al llarg dels anys, el mestre anxover comença la seva labor seleccionant minuciosament el millor peix.

A partir d’aquest moment, supervisa el procés al que se sotmet cada peça que es col·loca als bidons on madurarà de manera natural durant un mínim de 6 mesos i fins a 2 anys. De cada pesquera, el mestre anxover defineix el punt òptim de confit per filetejar l’anxova garantint així la seva màxima qualitat.

ON TREBALLEM

Anxoves de l’Escala, S.A work map